Screening

PT ROOM motiveert jou om jouw persoonlijke doelen te behalen. Weet je nog niet precies welke doelen dit zijn? Of wil je weten hoe het er nu voor staat? Om de trainingen en persoonlijke begeleiding zo succesvol mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om je lichaam te scannen. Zo kunnen we samen haalbare doelen stellen en voorkomen en herstellen we blessures.

Functional Movement Screen

Voordat we jouw persoonlijke doelen vaststellen en de weg daarnaartoe bepalen, doorlopen we de Functional Movement Screen (FMS). Met deze screening krijgen we een precies beeld van de sterke en zwakke plekken van jouw lichaam. Zo kunnen we een doelgericht en haalbaar trainingsplan opstellen waarmee we jouw doelen zullen behalen.

Functional Threshold Power test

Is een van jouw doelen het vergroten van jouw uithoudingsvermogen? Voordat we hier de trainingen op aan gaan passen, zullen we de Functional Threshold Power test (FTP) afnemen. Deze test duurt 20 minuten en wordt afgenomen op een skillbike. Hierbij wordt het uithoudingsvermogen op de proef gesteld. De anaerobe drempelwaarde wordt hierbij bepaald en berekend in aantallen watt. Dit geeft een schatting van de maximale intensiteit waarmee een duurinspanning zal kunnen worden uitgevoerd. Deze waarde is belangrijk voor het opstellen van een effectief programma voor het vergroten van het uithoudingsvermogen.  

VO2 Max

Ben je geïnteresseerd in hartslagtraining, waarbij je op basis van jouw hartslag de training bepaalt? Bij PT ROOM kun je een hartslagband aanschaffen waarmee we de VO2 Max test uit kunnen voeren. Deze test wordt hoofdzakelijk uitgevoerd om de kracht en hartslag op de anaerobe drempelwaarde te berekenen. Omdat het om een inspanningstest gaat, die pas eindigt wanneer de sporter zijn werkelijke punt van maximale inspanning heeft bereikt, omvatten de testresultaten ook het maximale zuurstofverbruik of de geschatte maximale VO2-waarde.

Submaximale krachttest

Een submaximale training is alles wat onder de maximaaltraining zit. Met de submaximale krachttest wordt de 1RM (Repeatable Maximum) bepaald. Om risicos uit te sluiten hanteren wij submaximale tests. We identificeren de maximaal aanwezige kracht door middel van een berekening. Hiervoor maken we gebruik van een drietal oefeningen waarbij met name de ‘grote’ spiergroepen in ons lijf worden getest. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de totale kracht van het lijf. 

InBody

De InBody geeft een volledige analyse van de lichaamssamenstelling weer. Dit is een methode die beschrijft waar het lichaam uit bestaat. Naast het meten van het totale gewicht wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen vet, eiwtten, mineralen en lichaamsvocht en de onderlinge verhoudingen. Zo ontstaat een duidelijk beeld van jouw gezondheid. Kortom, een onmisbare tool bij het nastreven van gezondheidsdoelen.

Wil je een screening of meer info?

Training